Kezdőlap Uncategorized

Paul Verhoeven tabudöngető botrányfilmje a CineFest zárószenzációja

Csodás napokat tölthettek Miskolcon a filmművészet szerelmesei, hiszen a Jameson CineFest Nemzetközi filmfesztivál eddigi 13 éve alatt a talán legszínvonalasabb programját tudhatjuk magunk mögött.

Hátra van még a záróprogram, Paul Verhoeven tabudöngető botrányfilmje, az ELLE!

elle-600x886

A film, amit nem tudott legnagyobb sikereinek földjén, az USA-ban, igazán nagy világsztárral tető alá hozni a 76 éves direktor. Nosza, több sem kellett a Robotzsaru, Az emlékmás, az Elemi ösztön rendezőjének és a nyitottabb galloknál forgatta le filmjét, a mindenre kapható Isabelle Hupperttel. A francia színésznő 19 évesen már erotikázott Bertrand Blier polgárpukkasztó Les valseuses című szösszenetében, majd jobbnál-jobb szerepek után Michael Haneke véste bele nevét a filmművészet halhatatlanjainak panteonjába a zseniális A zongoratanárnővel (2001).

De mi is az ami kiverte a biztosítékot az USA-ban?

Sztori: Mich?le kemény nő. Egy piacvezető vállalat igazgatójaként ugyanolyan könyörtelenül bánik el szeretőivel, mint a versenytársakkal. Amikor azonban egy ismeretlen tettes betör a lakásába és megerőszakolja, a nő egy életre megváltozik. Megszállottan felkutatja támadóját, majd miután megtalálja a férfit, ők ketten különös, ugyanakkor izgalmas játszmába kezdenek…

Hogy a 63 évesen is szexy Isabelle Hupert mivel verte ki a biztosítékot Cannes-ban, hamarosan megtudhatja a miskolci közönség is.

Vetítések :

Premier09.17. CLOSING CEREMONY/ Pressburger: A meghívóval rendelkezők számára!
Ismétlés09.17. 21:00 Uránia : INGYENES ELŐADÁS!

elle_01

Kihagyhatatlan élménynek nézünk elébe, hiszen az országban elsőként láthatjuk Paul Verhoeven új filmjét. Nézzétek meg minél többen!

Lichtenstein Raymond