November 24-én lesz a Queen ikonikus frontembere, Freddie Mercury halálának 30. évfordulója, a zseniális énekest azonban a mai napig hatalmas szeretet és rajongás övezi, a 2018-as Bohém rapszódia című filmmel pedig egy újabb generáció is felfedezhette magának a dalait. A zenekar dobosa, Roger Taylor egy friss interjúban elárulta, hogy annak idején Freddie javaslatára úgy döntöttek, egyenlően osztoznak meg a szerzői jogdíjakon, ami igazságosnak tűnik, ő azonban nem járt túl jól vele.

"Eleinte Freddie és Brian voltak a fő dalszerzők, aztán a 80-as években John és én vettük át ezt a szerepkört. Végül Fred előállt egy nagyszerű megoldással: felvetette, hogy mivel úgyis mindannyian együttes erővel toljuk előre a Queen szekerét, miért ne osztoznánk egyenlő arányban a szerzői jogdíjakon? Őszintén szólva, ezzel én nem jártam jól, mert akkoriban már én írtam a legtöbb slágerünket, de azért persze nem panaszkodhatok."

Taylor nevéhez olyan Queen-dalok köthetők, mint a Calling All Girls, A Hijack My Heart, a Sheer Heart Attack és a banda egyik legnépszerűbb slágere, a Radio Ga Ga.