Kezdőlap Uncategorized

Tetőzik a járvány harmadik hulláma, a kórházban ápoltak száma még mindig meghaladja a 10 ezer főt

A járvány kezdete óta összesen 731 675 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 285 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 435 344 fő. Jelenleg 10 364 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 204-en vannak lélegeztetőgépen. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a COVID-19 fertőzöttek száma 40 822 főre emlekedett.

Eddig 3 037 023 ember kapta meg legagalább az első vakcinát, sőt közülük 1 290 709 fő már a második oltását is. Továbbra is kérik az oltandókat, hogy akár a háziorvosi rendelőben, akár kórházi oltóponton történik az oltás, az előre egyeztetett időpontra pontosan érkezzenek, hogy a tumultust elkerüljék! Aki teheti, nyomtassa és töltse ki az oltásra a hozzájáruló nyilatkozatot, mert ez jelentősen meggyorsítja az adminisztrációt. Hozzájáruló nyilatkozat itt lehet letölteni: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/hozzajarulo-nyilatkozat-nyomtassa-ki-toltse-ki-es-vigye-magaval-az-oltasra

Müller Cecília tegnap közölte, néhány járványügyi adatnál enyhe csökkenés tapasztalható, így kijelenthető, hogy tetőzik a járvány harmadik hulláma. Jelezte ugyanakkor, hogy tendenciát csak a 7-14 napos “mozgóátlagokból” lehet kiolvasni. A kórházakban még mindig sok beteg van a fertőzéssel összefüggésben, köztük sok a fiatal.

forrás: http://koronavirus.gov.hu