Egy napon, mikor Micimackónak semmi dolga nem akadt…Eszébe jutott, hogy kalandjai biztosan elvarázsolnák a miskolci színházszerető közönséget.

A Százholdas pagony lakóit valószínűleg mindenki ismeri. A.A. Milne bájos humorral és szeretetteli filozófiával átitatott történetét most Béres Attila rendezésében, Lőrinczy Attila színpadi átiratában, Nagy Nándor zenéjével láthatják a Miskolci Nemzeti Színház színpadán október 7-től.

Micimackó megformálója, Tegyi Kornél számára egyáltalán nem idegen a mesék világa, szabadidős tevékenység mellett munka szintjén is foglalkozik gyermekeknek szóló történetekkel. Nyaranta rendszeresen dolgozom színjátszótáborokban, ahol alapanyagként használjuk a meséket. Azok közé tartozom, akiknek gyerekként nagyon sokat olvastak a szülei, így kiskoromtól kezdve igen fontos része lett az életemnek a mesék világa. Lőrinczy Attila Milne regényének első kötetét dolgozta át, majd a próbák alatt is folyamatosan alakult a szöveg: improvizációk, rendezői kérések és a társulat ötletei formálták véglegessé a történetet, melyet a Kamaraszínház színpadán láthat a közönség. – Micimackó egy végtelenül kedves figura. Az ő gyermeki naivitását megkeresni igazi feladat volt a színészi munka során, de számomra ez is volt a „legvonzóbb” ebben a szerepben. Kezdetben nehéz volt megtalálni Micimackó „hangját”, hiszen a magyar nézők Mikó István hangján keresztül ismerték meg a „csacsi öreg medvét”, úgyhogy ez egy újabb kihívás volt számomra – meséli Tegyi Kornél.

 

(Fotók: Gálos Mihály Samu)