Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már javában zajlanak az előkészületek, ugyanis jövő nyáron a Miskolci Egyetemen rendezik meg az Európai Egyetemi Tollaslabda Bajnokságot.

Radomir Jovovic, az 2023-as Európai Egyetemi Tollaslabda Bajnokság sportszakmai döntéshozója már megtekintette a verseny- és az edzéshelyszíneket, az egyetemi sportcsarnokot, az egyetemi campust, és az összes fő funkcionális területet, valamint a létesítményeket.

– Le vagyunk nyűgözve – fogalmazott Radomir Jovovic. – Két éve találkoztunk a Miskolci Egyetem csapatával, akkor kicsi, de nagyon ígéretes csapat volt. Most pedig azt látjuk, hogy ez a csapat egyre nő, tele nagyon-nagyon elkötelezett emberekkel.

A 2022-ben Lengyelországban megrendezett Európai Egyetemi Játékok kapcsán a sportszakmai vezető úgy látta, hogy a legnagyobb pozitív sportmeglepetést a versenyeken a tollaslabda hozta. Ezért szeretnének minél több egyetemi hallgatót látni nemcsak versenyezni, de szabadidős tevékenységként is élvezni a tollasjátékot.

– Nagyon látványos és gyors játék a tollaslabda – folytatta Radomir Jovovic. – Az igazi tollakból álló labda sebessége eléri a 493 kilométert óránként. Ez a formális világrekord, ami igazán érdekes. Egyrészt mindenki tud tollasozni, másrészt viszont ez egy valóban nagyon komoly profi olimpiai sportág. Rengeteg fejlődési szint áll rendelkezésre, amelyen haladhat a sportoló. Általában nagyon meglepődik az ember miután meglátja a tollasversenyt. Az az érzésed, hogy meg kell próbálnod játszani, ezt szoktuk „tollaslabda vírusnak” nevezni.