Kezdőlap KÉK HÍREK

Biztonsági őrök késeltek halálra egy férfit Tiszaújvárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfiak egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen esetenként biztonsági őri feladatokat láttak el, és vitába keveredtek az ott születésnapot ünneplő négy sértett férfival.

A vádirat szerint a vádlottak egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen esetenként biztonsági őrként dolgoztak. 2021. szeptember hónap közepén a délutáni óráktól ebben a vendéglátó egységben születésnapot ünnepelt négy férfi.

Az elkövetők az éjszakai órákban érkeztek meg és szóváltásba keveredtek a sértettekkel, kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az egyik vádlott verekedésre hívott egy sértettet az ünneplő társaságból. Mindhárom vádlott és a négy férfi vendég is kimentek az épület előtti útszakaszra, tovább vitatkoztak, majd verekedés kezdődött, amely során a vádlottak szándékegységben ütlegelték és a náluk lévő szúró-vágó eszközökkel testszerte megszúrták, megvágták mind a négy férfit. A verekedés után azonnal gépjárművel távoztak a helyszínről.

A bántalmazás során az egyik sértett olyan súlyos szúrt sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen mentőellátás közben meghalt.

A további sértettek közül az egyik férfi közvetlenül életveszélyes, másik férfi közvetetten életveszélyes szúrt sérüléseket szenvedett el, valamint negyedik társuknak is 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottakkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.