Kezdőlap Uncategorized

Éjjeli kijárási korlátozás jön Magyarországon – legújabb intézkedések

Orbán Viktor a keddi kormányülést követően Facebook-videóban jelentette be a rendkívüli járványvédelmi intézkedéseket.

A járvány terjedése felgyorsult, Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát, ha ez így lesz, és eddig így volt, akkor december közepére kórházaink elérik teljesítőképességeik határát – vázolta a helyzetet Orbán Viktor miniszterelnök. A járvány most is főleg az időseket és krónikus betegek életét veszélyezteti leginkább, ezért a kormányfő szerint itt az ideje, hogy újabb lépéseket tegyenek, amivel meg lehet védeni a kórházak működőképességét és az idősek életét is.

Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

A politikai vitákat félre kell tenni, gyors cselekvésre és időben meghozott intézkedéseket kell tenni. Abszurdnak nevezte, hogy legutóbb az országgyűlésnek két hét kellett, hogy olyan jogszabályokat fogadjanak el, amivel büntetni lehet a maszkviselés szabályainak megsértését. Ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lenni – mondta Orbán Viktor.

“Ezért a kormány úgy döntött, hogy ma éjféltől ismét bevezetjük a rendkívüli jogrendet és arra kérjük az országgyűlést, hogy ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabbítsa meg – jelentette be a kormányfő.”

Rendezvényeken, mozikban, színházakban és sportrendezvényeken csak minden harmadik széken lehet ülni és a maszk használata kivétel nélkül kötelező. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, melyek nem tartják be a szabályokat azonnal be fogják zárni.

Az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását szórakozóhelyeken lehetetlen betartani, ezért a javaslatukra úgy döntött a kormány, hogy a szórakozóhelyeket bezárják. Éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptetnek életbe. 

Orbán Viktor a keddi kormányülést követően Facebook-videóban jelentette be a rendkívüli járványvédelmi intézkedéseket.

A zsúfoltság mérséklése érdekében a tömegközlekedési eszközökön a reggeli és déli csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el és ingyenessé tették a parkolást. 

A miniszterelnök még elmondta: a végső megoldás a vakcina lesz, ami már látótávolságon belül van.

“A helyzet komoly, de tavasszal egyszer már sikerült” – zárta bejelentését a miniszterelnök.