Gyere, tölts el egy estét Miskolc múzeumaiban és rendhagyó kiállítótereiben június 25-én, szombaton, a Múzeumok Éjszakáján.

Ugyan Ben Stiller és Owen Wilson, valamint a címben említett film többi sztárja sem látogat el hozzánk, de csüggedésre nincs okunk, hiszen rengeteg program közül választhatunk a Múzeumok éjszakáján, csak győzzük végigjárni. 

Következzen egy rövid ajánló, a teljesség igénye nélkül.

A Herman Ottó Múzeum központi épületében, az állandó kiállításokon kívül, egy interaktív családi műsor keretében bárki lehet dínószelídítő, miközben Pusztainé Dr. Fischl Klára régész 4000 éves titkokról rántja le a leplet. Többek között lesz zenei előadás, ásványokkal kapcsolatos kvíz és kalandjáték is.

A Herman Ottó Múzeum tagintézményeként működő Miskolci Galéria a Petró-házban vívásbemutatóval, a Thália Házban a Miskolci Csodamalom Bábszínház jubileumi tárlatával és bábkészítéssel, a Rákóczi-házban pedig audiovizuális mozgásművészeti performansszal, grafikai nyomatok készítésével és zenés gasztroudvarral is várja a látogatókat.

A MÁV-Volán-csoport is várja az érdeklődőket miskolci helyszíneire. A MÁV-START telephelyén a Miskolci Fűtőház életébe tekinthetnek be az érdeklődők, akik pedig a Miskolc-Tiszai Rendelkező központba (Dominó) látogatnak, megtudhatják, hogy miként lehet irányítani egy pályaudvar vonatközlekedését.