Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Begóniák és büdöskék között ücsörgünk majd a nyáron

Nem kell aggódnunk, hogy elvirított a tulipán és az árvácska, mert gyönyörű egynyári virágokkal dobja fel az unalmas hétköznapokat a város dísznövénykertészeti csoportja. 

Az elültetett kétnyári és hagymás virágok után, a kertgondozási időszakban eljött a 2021. évi egynyári növények ültetésének az ideje városunkban. Gyönyörködhetünk majd a sok begóniában, büdöskében, zsályában és záporvirágban. Közel 55 ezer növény vendégeskedik nálunk, ezen a nyáron. Az Otthon tér beültetése már befejeződött most a belvároson a sor, valamint a Miskolci Városgazda munkatársaival a következő hetekben találkozhatunk a Deák Ferenc téren,  a lillafüredi Függőkertben, Miskolctapolcán és a Győri kapuban is. Persze csak akkor, ha ez az aranyat érő májusi eső engedi az embereket dolgozni.

Természetesen az ültetés után a Városgazda feladata lesz majd az utógondozás is. A szakemberek nyáron is öntözik és többszöri kapálással gyomtalanítják a virágágyásokat.

Ha megtalálod a kedvenc virágoddal díszített helyed a városban, készíts majd egy képet és küldd el nekünk! Szívesen megmutatjuk mindenkinek, hogy szerinted hol érdemes sétálgatni egy fagyival Miskolcon.