Kezdőlap KIEMELT

Garantált városnézés Lillafüreden és Hámorban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nagy sikerű belvárosi tematikus városnézések mellett a Tourinform Miskolc az idén is szervez más városrészekbe is garantált sétákat.

Az elsőre május 27-én, szombaton, a pünkösdi hosszú hétvége első napján kerül sor. A Kisvonattól a kohászokig címet viselő séta résztvevői Lillafüred és Felsőhámor érdekességeivel, történetével ismerkedhetnek meg a 2 órásra tervezett programon. Szó lesz arról, hogyan vallottak egykori költőink Lillafüredről, mi köze a Fazoláknak a Hámori-tóhoz, melyik épület Weidlich Pál egykori villája, mi látható a Kancellária 18. századi barokk épületében, és hol van eltemetve Herman Ottó. A séta során a Kohász utat is érinti a csoport. A program a hámori sziklánál fejeződik be.

A május végi garantált programot újabbak követik majd; lesznek újragondolt séták, így június végén pl. Miskolctapolca különlegességeit ismerhetik meg idegenvezetővel, de lesz ismét garantált séta Görömbölyön és az Egyetemvárosban is – mindkettő új elemekkel és aktualitásokkal kiegészítve. Júliusban pedig 2 teljesen új helyszín, Martinkertváros és a Vasgyár környéke érdekességeit fedezhetik fel.

A lillafüredi garantált séta május 27-én, szombaton 10 órakor indul a kisvasút lillafüredi állomásépületétől. Jegyvásárlás indulás előtt a helyszínen az idegenvezetőnél kizárólag készpénzzel.