Kezdőlap BORSOD Borsod - Sport

Guzi Blanka hetedik a világkupa döntőn

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A törökországi Ankara városában rendezték a sportág legjobb versenyzőit felvonultató világkupa döntőt.

A sportklub összefoglalója szerint a döntőben Guzi Blanka egy hibapontos lovaglással kezdett, amivel mindössze 7 pontot veszített, majd következett a bónuszvívás, ahol ezúttal nem sikerült extra egységeket gyűjtenie. Úszásban a diósgyőri sportoló 2:16.97-tel a hatodik legjobb időt teljesítette, amivel az összetett 17. helyén állt a laser run előtt. Az utolsó számban azonban következett az újabb fantasztikus felzárkózás. Sorra előzve a mezőnyt a négy lövészettel megszakított 5×600 méteres futásban Blanka előbb az első tíz közé futott, majd egészen a hetedik helyig jött előre, mindössze 9 másodpercre lemaradva a dobogóról – olvasható a DVTK honlapján.

A DVTK öttusázója magabiztosan jutott tovább a fináléba, ahol kiváló versenyzéssel az előkelő hetedik helyen zárt újabb lépést téve a párizsi olimpiai játékok felé.

Ezzel a helyezéssel Guzi Blanka újabb fontos lépést tett a párizsi olimpia felé, amire már csak a június 9. és 16. között sorra kerülő csengcsoui világbajnokságon lehet kvalifikációs pontokat szerezni.

(Nyitókép: dvtk.eu)