A szervezők a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítványt szeretnék támogatni.

A Mályi Modellező és Makettező Klub mindenkit szeretettel vár november 26-án, szombaton reggel 9-től délután 17 óráig Jótékonysági RC modell és makett kiállítására Mályiba, a TIREK Mécses Központba.

A kiállítás célja, a modellezés népszerűsítésén kívül, az adománygyűjtés. Éppen ezért a rendezvényre a belépés díjtalan, a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány részére érkező adományokat pedig a becsületkasszában lehet majd elhelyezni.

A klub hivatalosan tavaly januárban alakult, de tagjai több évtizede hódolnak a modellezés különleges szenvedélyének. A jelenlegi kiállítás ötlete az autós tagok fejéből pattant ki, ezért neki is láttak a szervezésnek és meginvitálták a többi modellező szakágat is.

A meghívott vendégek Debrecenből, Kazincbarcikáról, Miskolcról, Nagybarcáról és egyéb településekről érkeznek. Ennek köszönhetően – az autómodelleken kívül – az érdeklődők repülőgép-, és hajómodelleket is megtekinthetnek, ráadásul számtalan makettet is közelről megcsodálhatnak.

A kiállítási darabok több teremben kerülnek elhelyezésre, hiszen közel ötven kiállító több mint kétszázötven modelljét lehet majd megtekinteni.

Sőt, ha az időjárási körülmények kedvezően alakulnak, akkor – a folyamatos benti bemutatókon megtekintése mellett – kint egy-két modellt ki is próbálhatnak a látogatók.

Aki személyesen nem tud jelen lenni a rendezvényen, de szeretné támogatni az alapítvány munkáját, az a plakáton látható számlaszámon megteheti.