A friss dal már elérhető az Oxygen Music-on, kattints ide és hallgasd meg!

Mindössze néhány hónappal azután, hogy Britney Spears felszabadult édesapja közel 14 éven át tartó gyámsága alól, az egykori tinisztár visszatért a zenei életbe. Méghozzá nem is akárhogyan, ugyanis legújabb kislemezét a könnyűzene élő legendájával, Elton Johnnal közösen dobta piacra, Hold Me Closer címmel.

A disco beütésű elektropop dal verzéjében a brit énekes-dalszerző 1992-es slágere, a The One, refrénjében pedig a több mint húsz évvel korábban megjelent Tiny Dancer sorai csendülnek fel a két világsztár előadásában. A szám az énekesnő első új felvétele a 2016-os Glory című albuma megjelenése óta, azóta ugyanis csak a szóbanforgó korong deluxe verziója látott napvilágot a 2020-as év során, rajta korábban rögzített bónusz dalokkal.

A Hold Me Closer című számot Elton eleinte szólóban tervezte kiadni, azonban végül megkereste Britney-t egy esetleges együttműködés ötletével. Spears természetesen azonnal igent mondott a legendás zenésznek, aki a következőt nyilatkozta a kollaborációról:

„Teljesen el vagyok ragadtatva, hogy lehetőségem volt Britney Spearsszel együtt dolgozni. Ő valóban egy ikon, minden idők egyik legnagyobb popsztárja, és csodálatosan énekel ezen a felvételen. Nagyon szeretem őt, és nagyon örülök annak, amit együtt hoztunk létre.”

Spears szintén megosztotta izgatottságát követőivel, és így írt az Eltonnal való közös munkáról:

„Ez hatalmas dolog számomra. Őrületesen menő dolog, hogy korunk egyik legnagyobb klasszikus férfi előadójával énekelhetek. Teljesen el vagyok ájulva.”