Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Macz János Zsolt tűzoltó ezredes irányítja február elsejétől a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot.

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be hétfő délelőtt Miskolcon az új igazgatót, aki eddig a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője volt.

A leköszönő igazgató, Lipták Attila tűzoltó dandártábornok 2023. február elsejétől másik katasztrófavédelmi igazgatóság vezetését veszi át.

Az ünnepélyes állománygyűlésen dr. Kiss Attila rendőr vezérőrnagy, a BM Rendészeti Államtitkári Kabinet kabinetfőnöke és dr. Góra Zoltán átadta az új megyei igazgató, Macz János Zsolt kinevezését.

dr. Kiss Attila azt kérte a frissen kinevezett igazgatótól , hogy a tudása legjavát adva vezesse tovább az igazgatóságot legalább olyan eredményesen, ahogyan azt elődje tette

Macz János Zsolt 2004 augusztusától teljesít hivatásos szolgálatot és 2014-től a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltséget vezette egészen mostanáig.

Igazgatói kinevezésére óriási megtiszteltetésként, egyben komoly felelősségként tekint, hiszen ahogy fogalmazott, a szervezettől mindig elvárják a gyors, szakszerű, jogszerű reagálást. 

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében mindehhez adottak a személyi és a tárgyi feltételek, azonban ezeknek az elvárásoknak csak a kollégákkal közösen, a társ- és rendvédelmi szervekkel együttműködve lehet maradéktalanul eleget tenni.

A kinevezett igazgató ebben kérte munkatársai, valamint a rendezvényen résztvevő vezetők támogatását.