Couple having dinner in a restaurant

A Magyar Turisztikai Ügynökség által delegált ingyenes képzéssorozat a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásának bővítését célzott szolgálni.

A tanfolyamon résztvevők fontos ismereteket szerezhetnek hazánk borvidékeivel, a jellemző borstílusokkal kapcsolatban, megtanulják a borfelszolgálás és a bor-étel párosítás alapelveit. A jelentkezők megtanulják bemutatni a borokat, a borlap tudatos kialakítását. A program célja elősegíteni, hogy a vendéglátóhelyek, illetve a résztvevő munkatársak személyesen is a magyar bor nagyköveteivé válhassanak.

Országosan elismert oktatók

A tanfolyammal a Magyar Turisztikai Ügynökség hozzájárul ahhoz, hogy a hazai éttermek, egyéb vendéglátóhelyek munkatársai naprakész információk birtokában tudjanak borral kapcsolatos döntéseket meghozni és bort ajánlani, felszolgálni. Hazánkban elismert boroktatók és a legkiválóbb sommelier szakemberek tartják a tanfolyamot, négy gyakorlatorientált képzési modulban. A résztvevők tanúsítványt kapnak a magyar Turisztikai Ügynökségtől.

Bővült a helyszín paletta

Tavaly 7 helyszínen tartottak képzéseket 250 fő részére. Idén nagyobb az érdeklődés, ezért a helyszínek számát bővítették. Összesen 10 alkalommal vehetnek részt a képzésen a szakmabeliek az alábbi városokban: Balatonfüred, Budapest, Debrecen (új), Eger, Győr (új), Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szeged. 

A tanfolyamra elsősorban felszolgálók, pincérek, pultosok, étteremvezetők, teremfőnökök, sommelier-k, éttermi borbeszerzésért felelős kollégák jelentkezését várják a szervezők.

Kiknek ajánlott a képzés?

A képzésen való részvétel ajánlott a vendéglátóipar területén dolgozók: felszolgálók, pincérek, pultosok, étteremvezetők, teremfőnökök, sommelier-k, éttermi borbeszerzésért felelős munkatársak, és azon munkatársak részére, akik rendszeresen kapcsolatba kerülnek a vendégekkel borajánlás, borválasztás segítése kapcsán.

Az oktatáson való részvétel ingyenes, és védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt korúaknak elérhető, regisztrációt követő visszaigazolás esetén.