Kezdőlap Uncategorized

Bővülő járóbeteg-ellátás a Megyei Kórházban

Az emberi erőforrások minisztere április 30-án, az egészségügyi intézmények vezetőinek írt levelében lehetőséget adott arra, hogy a kórházak, rendelőintézetek járóbeteg ellátási tevékenységeiket bővítsék, párhuzamosan a háziorvosi, illetve a fogorvosi ellátás újraindításával.

A BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház haladéktalanul hozzálátott a bővülő járóbeteg-ellátási feladatok megszervezéséhez – adta hírül honlapján az intézmény. Ez a munka több napot is igénybe vesz majd, a célja pedig az, hogy a járványügyi helyzetben szükséges speciális feltételrendszer megteremtésével, a betegek és dolgozók biztonságát megőrizve, minél több beteg számára tegyék lehetővé a járóbeteg-rendelések igénybevételét. A rendelések működéséről a kórház várhatóan 72 órán belül, közleményben tájékoztatja majd a lakosságot.

Addig is arra kérnek mindenkit, hogy változatlan formában, előzetes háziorvosi konzultációt követően, kizárólag életveszélyes állapot, vagy sürgős szükség esetén látogassák rendeléseiket.