Sok ellenséget szerzett magának Jamie Oliver, amiért meg merte reformálni a közoktatás menüjét Nagy-Britanniában. Erről maga a sztár vallott egy podcastban. A 46 éves tévés séfet különösen magával ragadta egy eset, ami egy állatkertben történt. Éppen a gyerekeivel sétálgatott, egyszer csak odalépett hozzá egy kislány, és közölte vele, hogy egy seggfej.

Még mielőtt bármit szólhatott volna, a lány nekiszegezte a kérdést: próbálta-e az új Turkey Twizzlerst. Jamie azt mondta, nem, mire a kislány rávágta: „csak mert rettenetes”. Az ügy háttere, hogy 2005-ben Oliver ajánlására tiltották ki menüjükből az iskolák a durván feldolgozott pulykafalatokat, amelyek csupán 34 százalék pulykát tartalmaztak. Tavaly aztán újra bevezették az ételt, ezúttal kicsit biztatóbb, 70 százalékos pulykahústartalommal. Jamie annyit mondott a lánynak, hogy valószínűleg az eredeti sem ízlett volna neki, ám ő felvilágosította, hogy de, igenis, imádta őket, és ő, mármint a szakács „ellopta őket tőle”

Oliver azt is elmesélte, hogy rengetegszer köpködték meg a gyerekek évekkel ezelőtt, amikor iskolákat látogatott, hogy megnézze, szeretik-e a menüjét. „Annyi DNS volt a hátamon… undorító volt” – fogalmazott.