Kezdőlap Uncategorized

Tarolt a Ködmön a hétvégén – 2 verseny, minősítések és érmek garmadája

Miskolc egyik legnépszerűbb táncegyüttesének csoportjai és páros versenyzői 2019. december 7-én Tiszavasváriban a Revolution Dance Cup Nemzetközi minősítő táncversenyen és december 8-án Újfehértón az Abigél Országos minősítő táncfesztiválon mutatkoztak be fantasztikus eredményekkel.

Revolution Dance Cup:
Zalasch Kincső – Koczur Örs – Latin Show – kiemelt arany minősítés
Miskolci Ábel – Végh Alexandra – Éatin ritmusok – ezüst minősítés
Palik Ábris Csanád – Poharanszki Bianka – Csini Cha-cha – ezüst minősítés
Végh Liliána – Kocsis Ádám – Kocsis Karola – Egri Kadosa – Generations – kiemelt arany minősítés
KÖDMÖN „C” csoport – White Party – Kiemelt arany minősítés
KÖDMÖN „D” csoport – Cha-cha – ezüst minősítés
Különdíj – Legkiemelkedőbb Tánciskola
Különdíj – Ködmön „C” White Party koreográfia

Nem érhető el leírás a fényképhez.Nem érhető el leírás a fényképhez.Nem érhető el leírás a fényképhez.A képen a következők lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberek, táncoló emberek, emberek színpadon, álló emberek, cipők, gyermek és kosárlabdapályaA képen a következők lehetnek: 3 ember, köztük Csaba Simon, , mosolygó emberek, álló emberekA képen a következők lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberek, cipőkA képen a következők lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberek, táncoló emberek, álló emberek és cipőkA képen a következők lehetnek: 2 ember, táncoló emberek és cipőkA képen a következők lehetnek: 3 ember, köztük Zsófia Garabuczi, , mosolygó emberek, álló emberek és szövegA képen a következők lehetnek: 5 ember, köztük Zsófia Garabuczi, , mosolygó emberek, álló emberekA képen a következők lehetnek: 9 ember, , mosolygó emberek, álló emberek és cipőkA képen a következők lehetnek: 7 ember, , mosolygó emberek, álló emberekA képen a következők lehetnek: 5 ember, , mosolygó emberek, álló emberek és cipőkA képen a következők lehetnek: 8 ember, , mosolygó emberek, álló emberekA képen a következők lehetnek: Zsófia Garabuczi, Csaba Simon és Ági Mezei, , mosolygó emberek, álló emberek és kalapA képen a következők lehetnek: 6 ember, , mosolygó emberek, táncoló emberek és cipők

A képen a következők lehetnek: 12 ember, , köztük Ági Mezei és Zsófia Garabuczi, , mosolygó emberek, álló emberek
Abigél Téli kupa:
Zalasch Kincső – Koczur Örs – Latin Show – ezüst minősítés
Miskolci Ábel – Végh Alexandra – Éatin ritmusok – ezüst minősítés
Végh Liliána – Kocsis Ádám – Kocsis Karola – Egri Kadosa – Generations – arany minősítés
KÖDMÖN „C” csoport – White Party – arany minősítés
KÖDMÖN „D” csoport – Cha-cha – ezüst minősítés
Koreográfusi Különdíj
A képen a következők lehetnek: 27 ember, , köztük Zsófia Garabuczi és Ági Mezei, , mosolygó emberek, álló emberek és gyermekA képen a következők lehetnek: 3 ember, köztük Zsófia Garabuczi, , mosolygó emberek, gyermekA képen a következők lehetnek: 3 ember, köztük Zsófia Garabuczi, , mosolygó emberek, álló emberek és gyermekA képen a következők lehetnek: 3 ember, köztük Zsófia Garabuczi, , mosolygó emberek, álló emberek és gyermek

Hosszú és fárasztó hétvégén vannak túl a táncosok, újabb közös élményekkel gazdagodva.

Szívből gratulálunk a szép eredményhez! Hajrá Ködmön!

A Ködmönről: 

A KÖDMÖN név 1978-ban született meg, egy kedves kis szójáték segítségével, ami a zépiskolás Diákok Művészeti Öntevékeny köréből, azaz azok kezdőbetűinek összeolvasásából épült fel. Miskolc város kulturális életének egyik biztos pillére, egy olyan közösség, amely tánckedvelő fiatalokat igyekezett már 40 évvel ezelőtt is magához vonzani, ezzel bölcsőt teremtve a társastánc műfajának Miskolcon.

A Táncegyüttes a Formációs táncok területén ért el kimagasló sikereket, ezen belül Standard-mix kategóriában, 15 alkalommal nyertük el Magyar Bajnoki címet, 12 alkalommal érdemeltük ki az Országos Bajnoki címet Társasági táncok műfajában, valamint 1990 óta képviseljük hazánkat az Európa és Világbajnoki EB 7. és WB 8.helyezéssel büszkélkedve.

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. fenntartásában működő Ködmön Formációs Táncegyüttes tavaly ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját. A klub célja a versenytánc népszerűsítése mellett, a tehetséges, elhivatott táncosok szakmai fejlődésének biztosítása és az egyéni, illetve csoportos versenyeztetés. Intézményükben a táncegyüttes folyamatos munkáját és a rendszeres kimagasló eredményeket a tudatos és rendszeres utánpótlás-nevelés biztosítja. Ezen nemes kihívás szellemében Simon Csaba művészeti vezetésével, illetve Mezei Ágnes, Szinyei Edina és Garabuczi Zsófia szakmai irányításával folyik az egyéni és csoportos felkészítés a próbatermekben.

Részletes információkról, csatlakozási lehetőségekről olvashattok a tánciskola honlapján: http://www.kodmontse.hu/