Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását meghosszabbítja a harmadfokú hőségriasztást július 4. (hétfő) éjfélig.

Miskolcon ma is sok napsütés várható, de holnap hajnaltól már itt is számíthatunk gomolyfelhő-képződésre, és a szombati nap folyamán többször is előfordulhat zápor, zivatar. A zivatar környezetében majd előfordulhatnak erős, viharos széllökés, és a hőmérséklet is eshet majd pár fokot egy-egy zápor után. Addig viszont még marad az elviselhetetlen meleg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 40 fok között valószínű. Ez a tartós hőség megterheli még az egészséges szervezet is, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Kánikulában a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért a nagy melegben fogyasszatok több folyadékot, és a déli órákban semmiképpen ne tartózkodjatok a tűző napon.