Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Életveszélyesen közlekedett az autópályán a bódult férfi

Kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 37 éves budapesti férfival szemben. 

Állampolgári bejelentés érkezett július 11-én délelőtt, miszerint egy sofőr életveszélyesen közlekedik. A férfi előbb az M3-as, majd az M30-as autópályán – mindamellett, hogy a leállósávban hajtott végre előzéseket – volt, akire a kormányt is ráhúzta.

A police.hu azt írja, a bejelentésnek és az azonnali küldésnek köszönhetően a veszélyes sofőr ellen az Emődi Autópálya Alosztály és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály rendőrei intézkedtek.

Az ellenőrzés során a férfi zavartan viselkedett, összefüggéstelenül beszélt, hirtelen és gyakori hangulatváltozásokat produkált, erős szomjúságérzete volt.

Míg az alkoholszonda negatív, a kábítószergyorsteszt kokainra pozitív jelzést mutatott.

A sofőr autójából alufóliába csomagolt, sárga, kristályos anyag, ezenkívül kések, gázspray, valamint egy gumilövedékes fegyver is előkerült, ezeket a rendőrök lefoglalták – közölte a rendőrség.

A férfit előállították a Miskolci Rendőrkapitányságon, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.