Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Eljött a kultúra ideje is

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Természetesen csakis a járványügyi szabályok szigorú betartásával és a védettségi igazolvány felmutatásával léphetünk be újra kedvenc kulturális intézményeinkbe. Megválaszolunk pár kérdést: például, hogy melyik, mikortól és mivel vár. 

Május 17-én már nyitva lesz a látogatók előtt a Művészetek Háza, az Ifjúsági és Szabadidő Ház, az Ady Endre Művelődési Központ, a Vasgyári Közösségi Ház, a Görömbölyi Művelődési Ház és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház, valamint a Lovagi Tornák Tere is.

Nemcsak a művelődési házak nyitásának örülhetünk, de ezen a hétvégén már a kedvenc kézműves termékeinket is megvásárolhatjuk a Termelői piacon. Először május 16-án a belvárosban, az Erzsébet téren lesz vásár. A következőt pedig június 12-én Diósgyőrben, a Lovagi Tornák Tere előtt található Vásártéren kínálják az árusok portékájukat, és válogathatunk az őstermelők zöldség, gyümölcs, füstölt húsáru kínálatából.

A korlátozások miatt hagyományos gyermeknapi program elmarad, de május 30-án a Művészetek Házában és az Ady Művelődési Házban is gyermekprogrammal várják a családokat. A Művészetek Házában a Keszekusza varázspálcája mesemusicalt, az Ady Művelődési Házban a Süsü a sárkány gyermekelőadást tekinthetitek meg gyermekeitekkel. De akkor sem néznek rád csúnyán, ha egyedül ülsz be az előadásra, mert Süsü mindig elővarázsolja kedvenc gyerekkori emlékeidet.