Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Minden résztvevőnek kötelező az adatszolgáltatás a népszámláláson!

Levélben érkezik a belépőkód az online kérdőívekhez.

Az október 1. és 16. közötti időszak az úgynevezett internetes önkitöltés időszaka, vagyis a háztartások önállóan, interneten keresztül tölthetik ki a népszámlálási kérdőívet, amelyet egyedi belépési kód segítségével tudnak elvégezni. A kódokat postán kapják meg az érintettek – áll az önkormányzat közleményében.

Ha valaki mégsem élne az online kitöltés lehetőségével, az számlálóbiztosok látogatására számíthat október 17. és november 20. között, hiszen az adatszolgáltatás mindenki számára kötelező.

Akik ezt november 20-ig nem teszik meg, azoknak november 21. és november 28. között a települési jegyzőt felkeresve kell eleget tenniük adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a házszámok meglétének, láthatóságának ellenőrzésére, hiszen a népszámlálás gördülékeny lebonyolításához annak láthatósága elengedhetetlen.

A házszámok fontosságára Miskolc MJV Önkormányzata korábban már többször is felhívta a figyelmet, hiszen a pontosan megadott és jól látható házszámok a mentők, a tűzoltók, a rendőrség, vagy a közüzemi szolgáltatók munkáját is megkönnyítik.