2022. március

2022szo05mar10:0015:00TÉLŰZÉS A BARÁTHEGYI MAJORSÁGBAN 10:00 - 15:00 Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorsága

Esemény részletei

Űzzük el együtt a telet a kiszebáb égetéssel; várjuk a tavaszt szélforgóval és pom-pom madárkával és szívjuk magunkba a friss hegyi levegőt egy nagy sétán, miközben bejárjuk az 5 hektáros majorságot. Szeretettel várnak mindenkit egy fantasztikus télűző programra a Baráthegyi Majorságban!

Amivel készülnek:

  • Kiszebáb égetés 11-kor: Temessük el együtt a telet! A szalmával kitömött kiszebábot, amely a telet, a rosszat és a gonoszat jelképezi, télűző rigmusok kíséretében égetjük el.
  • Kézműves foglalkozás: Készítsetek pom-pom madarat és szélforgót amit aztán haza is vihettek. A programelemhez kézműves jegy vásárlása szükséges, melynek ára 1 000 Ft (1 db madár és 1 db szélforgó elkészítését foglalja magában). Részvételi szándékotokat kérjük jelezzétek a létszám megjelölésével a kommunikacio@szimbiozis.net e-mail címen.
  • Állatsimogató: alpakák, pónik, kecskék, nyuszik, Dorka csacsi, és Tündér lovunk is arra vár, hogy megsimogassátok őket.
  • Pónilovaglás: Patásaink fáradhatatlanul róják majd a köröket, már alig várják a hátukra felpattanó gyerekeket. A lovaglás ára 700 Ft/fő.
  • Interaktív játszóvár: Bejárhatjátok a Diósgyőri vár kicsinyített mását, megismerkedhettek a régi vidéki élet használati eszközeivel, belecsöppenhettek a középkorba és akár még egy lovagi párbajban is részt vehettek.
  • Séta a majorságban: Az 5 hektáros terület arra vár, hogy felfedezzétek! Nézzétek meg az üvegházat, a szélkereket, a kerti tavat, a kemencét, barangoljátok be az egész területet! Élvezzétek a harapnivalóan friss bükki levegőt!
  • Büfé: Ha megéheztetek a büfében eperkrémleves tejszínhabbal és rizseshús csemegeuborkával vár Benneteket. De lesz kávé, tea, Baráthegyi szörp, kakaós csiga és pogácsa is. Feltétlenül kóstoljátok meg a máglyarakást, ahogy mi készítjük!
  • Ajándékbolt: A Baráthegyi Kincsestár termékeit haza is vihetiket. Válogassatok a sajtok, szörpök, lekvárok, sült teák, szappanok, kerámiák és kézműves ajándéktárgyak között.

Bővebben...