Kezdőlap Uncategorized

Újabb hétvégi parkolólezárások és szigorú ellenőrzések a miskolciak védelmében

Az előttünk álló hétvégén is lezárják a turista forgalomban és a hétvégéken gyakran használt miskolci parkolókat, az intézkedésről ez alkalommal is a miskolci lakosság védelme érdekében döntött Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere.

A jó idő és az ingyenes parkolás miatt a hétvégéken ugrásszerűen megnövekszik a parkolók, ezzel együtt a főutca és a kirándulóhelyek forgalma is. Az ilyen területeken kialakuló csoportosulások pedig könnyen felgyorsíthatják a vírus terjedését – a parkolók lezárásáról ezért született most is döntés.

A lakossági parkolással is érintett parkolókat az ott lakók továbbra is használhatják. A korlátozás betartását az önkormányzati rendészek és a rendőrség ez alkalommal is szigorúan ellenőrzik majd. A rendőrség a forgalmasabb útszakaszokon – ahogyan a korábbi hétvégéken is – fokozottan ellenőrzi majd az autósokat és a kijárást korlátozó intézkedések betartására is felhívják a közlekedők figyelmét.

A járvány lassításának továbbra is az az egyetlen hatásos módja, ha mindenki, aki teheti otthon marad, éppen ezért Miskolc város vezetése továbbra is arra kéri a miskolciakat, hogy tartsák be a kijárási korlátozásokat.

A piacok forgalmát is szigorúan ellenőrzik majd a hétvégén a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai. A Búza téri piac melletti nagy parkolóban a kijárási korlátozásban foglalt életkor és időkorlát szerint ellenőrzik majd az autósokat, illetve a pecsenyés-sor vendégeit, és folyamatos lesz az ellenőrzés az önkormányzat által üzemeltetett termelői piacon, valamint a Vasgyári piac területén is.

A buszokon és villamosokon pedig az MVK Zrt. munkatársai ellenőrzik majd a maszkok, vagy valamilyen száj elé tekert ruhadarab (kendő vagy sál) immár kötelező viselésének betartását. Bírságolni egyelőre nem fognak, de figyelmeztetik a rendelkezést be nem tartó utasokat arra, hogy mindannyiunk érdekében viseljenek valamilyen szájat takaró védőeszközt, ruhadarabot, ezek ugyanis már a szakember szerint is érdemben segíthetik a járvány terjedésének lassítását és a fertőzöttek számának mérséklését.

Mindezekre az intézkedésekre a miskolciak egészségének megóvása és a fertőzésveszély mérséklése érdekében van szükség.

Veres Pál polgármester továbbra is kéri a lakosság megértését és az óvintézkedések feltétlen betartását.

Vigyázzunk egymásra!