Kezdőlap KÉK HÍREK

Vádat emeltek két férfi ellen, akik egy horgászversenyen megkéselték a tó tulajdonosát

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt – közölte a vádhatóság.

A tájékoztatás szerint a vádlottak – apa és fia – tavaly júniusban egy borsodi kistelepülés horgásztaván rendezett horgászversenyen vettek részt, ahol alkoholt fogyasztottak, és ittas állapotba kerültek.

A verseny végén a résztvevők távoztak, ezért a tó üzemeltetője felszólította a fiatalabb férfit, hogy fejezze be a horgászatot. A vádlott ezt nehezményezte, de szülei is rászóltak, hogy induljanak haza. Amikor a tó tulajdonosának a sógora is távozásra szólította fel, rátámadt, ököllel megütötte, majd a földre került férfit tovább ütlegelte.

A tó tulajdonosa az apát kérte, hogy fékezze meg a fiát, aki viszont úgy reagált, hogy a sértettet egy késsel hátba szúrta. A sértett térdre esett, majd felvett egy fadarabot és azzal a fiatalabb vádlottat fejbe vágta azért, hogy a sógora és a saját testi épségét védje. Az idősebb férfi ekkor ismét megszúrta a sértettet. A földre zuhanó sértettet ezután mindkét elkövető rugdosta, a fiatalabb vádlott mellé térdelve ököllel a fejét, hátát ütötte, majd ő is késsel megszúrta – olvasható a közleményben.

A horgásztó tulajdonosa életveszélyes, míg a másik sértett könnyebb sérüléseket szenvedett el. Később az idősebb elkövető telefonon értesítette a rendőrséget és a mentőket.

A közlemény szerint az ügyészség a két férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű fiatalabb vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, míg az apával szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás a vádhatóság indítványa.