2017.06.26 14:54Ma János, Pál nap van.
Nemzeti Lovas Színház: István, a király

Nemzeti Lovas Színház: István, a király

Térkép betöltése...

Időpont
2017.07.06 -
19:00 - 22:00

Helyszín
Diósgyőr Lovagi Tornák Tere

Kategóriák


A rockopera főhősei az első magyar király, István, aki az országot a keresztény Európába integrálta, és a törzsi-nemzetségi kötelékekhez ragaszkodó, az ősi tradíciókat őrző-védelmező Koppány. Az országba Gizellával érkezett lovagokat és papokat Asztrik apát vezeti István és a kereszténység pártján, Laborc és Torda táltos pedig Koppány mellett sorakozik fel a békétlen magyar főurakkal együtt. Géza halála után Koppány ősi szokás szerint feleségül kéreti Saroltot és át akarja venni Géza örökét. Véres összeütközésre kerül sor, amelyben István seregei győznek. Bár Réka, Koppány kereszténnyé lett leánya méltón el akarja temettetni apját, Sarolt ragaszkodik az elrettentő példastatuáláshoz, így Koppányt felnégyelik. István magányosan vívódik a rá váró feladatok súlya alatt, de vállalja sorsát. Az 1000. év decemberének 25. napján királlyá koronázzák.

Esőnap: július 10.

Zeneszerzők: Szörényi Levente
Dalszöveg: Bródy János
Rendező: Pintér Tibor
Koreográfus: Nádasdy András és Patuzzi Mónika
Díszlet és látvány: Domján Gábor
Technikai vezető: Csukay Zoltán

Szereposztás:
István – Borbély Richárd
Koppány – Pintér Tibor
Sarolt – Papadimitru Athina/ Lőrincz Andrea
Gizella – Pápai Kíra
Torda és Laborc – Mohácsi Márk
Réka – Becz Bernadett
Asztrik főpap –Dancs János
Főurak – Bencze Sándor, Katrics Tamás, Hábencius György
Koppány feleségek – Bányavölgyi Donáta, Ambrus Izabella, Henczi Emma

Jegyár:
épített lelátó: 5000 Ft
mobil lelátó: 4000 Ft

Erzsébet Kultúra kártyát és utalványt, Erzsébet Ajándék kártyát és utalványt, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Culture & Sport kártyát és utalványt, Edenred Ticket Top Prémium ajándékutalványt, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Jegyek kaphatók:
Online a www.diosgyorivar.hu-n és a www.jegy.hu-n, valamint a Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Miskolc, Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), a Diósgyőri vár jegypénztárában (Miskolc, Vár utca 24. Tel.: +36 46 533 355) és az InterTicket országos jegyirodai hálózatában.

A műsor és szereplő változtatás jogát fenntartjuk!