Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Külföldi turisták felé is nyit Miskolc

Miskolc turisztikai kínálatának sokszínűségét ismerhették meg a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tagjai egy study tour keretében.

Miskolc különleges turisztikai adottságokkal rendelkezik, hiszen a város négy különböző hangulatú városrésszel, számos turisztikai attrakcióval, természeti és kulturális értékkel várja a látogatókat. Ennek a kínálatnak a bemutatása volt a célja annak a tanulmányútnak, amely során a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tagjai szakmai vezetés keretében ismerhették meg a várost. A program házigazdája, a Globus Travel utazási iroda ügyvezetője, Angyal Enikő volt, aki büszke miskolciként maga is tagja a Szövetségnek, és egyfajta küldetésének is érzi, hogy minél többeknek mutassa meg a város szépségeit.

Miskolc bemutatása a Tourinform irodát is üzemeltető MIDMAR Kft-vel közösen valósult meg. A tartalmas látogatás során a vendégek Kupcsik Sarolta, a Tourinform iroda vezetője kalauzolásában megismerhették Miskolctapolcát a fürdőivel, egy belvárosi városnéző séta keretében az egyházi, kulturális és gasztronómiai értékeket, de hallhattak az Avas hangulatos pincesorairól, a varázslatos Lillafüredről és megtapasztalhatták, hogy milyen, amikor egy vár visszanyeri régi fényét.

Orosz Eszter, a MIDMAR Kft. ügyvezetője szót ejtett a városban zajló turisztikai fejlesztésekről, amelyek azt mutatják, hogy Miskolc folyamatosan változik, olyan fejlesztések valósulnak, meg, amik visszatérésre ösztönzik a látogatókat. Miskolc jelenleg a belföldi turisták népszerű célpontja, ugyanakkor a város a nemzetközi vonzerővel is rendelkező attrakciói miatt fontosnak tartja, hogy minél több külföldi vendég érdeklődését ezekre irányítsa. A study tour résztvevői olyan utazási irodák képviselői voltak, akik nem csak magyar vendégeknek kínálnak külföldi utakat, hanem külföldieknek is Magyarországi utazásokat, így például miskolci kirándulásokat is.

Miskolc magas színvonalú gasztronómiai kínálatából is kaptak ízelítőt, hiszen a Dining Guide TOP10+1 magyar étterem listájában szereplő Végállomás Bistro & Wine kínálta az ebédet a tartalmas túra során.

A két napos szakmai tanulmányút Miskolci állomása után a Zemplént, valamint Szlovákia határmenti településeit is célba vették a szakemberek.