Új koncepciót alakít ki a Miskolci Kulturális Központ a belvárosi intézménynél.

Sajtótájékoztatón mutatták be a Művészetek Háza megújult elképzeléseit, programjait kedden délelőtt. A részletekről Majorné Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője, Halászné Réthy Anita, az MKK közművelődési szakmai vezetője, a Művészetek Háza intézményvezetője, Czikora Ágnes, a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda vezetője, Jenei László, a Műút folyóirat főszerkesztője, Kishonthy Zsolt, a MissionArt Galéria vezetője, Kovács Zoltán, a Jazz Inside Band vezetője és Seres Ildikó, Jászai Mari-díjas színésznő számolt be.


A tájékoztatón elhangzott, hogy a Művészetek Háza fontos szerepet tölt be Miskolc kulturális életében, amelyet tovább szeretnének erősíteni az új programokkal. Immár a belvárosi intézmény ad otthont az arTTér-találkozások című közösségépítő programsorozatnak, amelyből az első félévben hat előadást terveznek. A február 2-i, első epizód témája a bátorság lesz.
Már januárban elindul a (S)ikertörténetek elnevezésű beszélgetéssorozat, amelyben a meghívott vendégeket a megszokottól kissé eltérő módon is szeretnének bemutatni. Először 19-én, szerdán várják az érdeklődőket, amikor Dragomán György íróval és Ungváry Krisztián történésszel beszélget Kőrizs Imre szerkesztő, kritikus.
Megélénkül a jazzélet is a Művészetek Házában, ugyanis rendszeresen koncertezik a megújult kávézóban a Jazz Inside Band. A klubjelleggel működő rendezvénysorozatban fellépnek ifjú tehetségek és országos, illetve nemzetközi hírű muzsikusok is.
Megújulnak a kiállítások a Művészetek Háza Galériájában is. Az első pár hónapokban a retro tárlatokon lesz a hangsúly, majd a Vasgyári Művésztelep, Varga Éva szobrászművész fotói és Seres László festőművész új képsorozata is a falakra kerül.