Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Folyamatosan bővül a GERMÁN-TRANS Kft.

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A cég abban a szerencsés helyzetben van, hogy a saját tőkéből való tovább építkezés mellett pályázati forrásból is tudnak fejleszteni.

A GERMÁN-TRANS Kft. fő tevékenysége a belföldi áruszállítás, de ez nem a teljes profilt takarja, mert a megrendelői igények szerint árurakodással és ömlesztett áru szállításával is foglalkozik. Könnyen átlátható, hogy ezek a tevékenységek egyszerre igényelnek precíz és jól szervezett csapatot és szakmai hátteret. Másrészt szükség van megfelelő mennyiségű modern jármű- és gépparkra, hogy a vállalt szállítmányozási és logisztikai feladatok zökkenőmentesen elláthatóak legyenek. Mindezt egy olyan miskolci telephelyen, mely igyekszik tevékenysége ökológia lábnyomát is minél kisebb méretűre zsugorítani. Így a beruházások természetesen energiahatékonysági fejlesztéseknek is minősülnek. Sőt, költségtervezési oldalról még mélyebbre mutatnak.

A GERMÁN-TRANS Kft. lassan a 20. működési évéhez közelít. Egy ilyen múlttal rendelkező vállalkozás életében elkerülhetetlen, hogy a tevékenységének további gördülékenysége, fejlődése érdekében újabb és újabb beruházásokat hajtson végre – hangsúlyozta Germán László, a cég ügyvezető igazgatója a fejlesztéseket ismertető sajtótájékoztatón.

Legújabb projektjükben megvalósult a GERMÁN-TRANS Kft-nél dolgozó csapat képzése, a gépállomány fejlesztése és a megújuló energiára épülő korszerűsítés képezi a három pillérjét a beruházásnak. Ezzel egy pályázaton belül, de a cég életét több területen érintő fejlesztés megy vége.

A projektnek az a célja, hogy a cég tevékenységei hatékonyabban és modernebb módon, új munkagépek segítségével legyenek elvégezve. Mindezt energetikailag fejlett környezetben, még jobban képzett dolgozói állománnyal.

Egy szállítmányozással foglalkozó cég esetében függetlenül attól, hogy bel- vagy külföldi piacra dolgozik, markáns kérdés, hogy alkalmazottjai zökkenőmentesen tudják tartani a kapcsolatot a nemzetközi partnerekkel. Ennek kapcsán a projekt keretében nyelvi képzés valósul meg, illetve a döntési helyzeteket elősegítendő vezetői tanácsadás igénybevételét is tartalmazza az elnyert beruházás. Emellett a humán oldalt támogatja még az a korszerűsítés is, melynek segítségével újszámítógépes munkaállomásokat is beszereznek a projekt keretében.

A GINOP Plusz konstrukció keretében 7 db munkagép beszerzésére nyert el támogatást a Kft.:

  • 1 db HIAB X-HiPro 192 E-4 típusú rádiótávvezérlésű hidraulikus rakodódaru
  • 4 db Toyota targonca
  • 1 db CAT 262D3 minirakodógép
  • a tervezett 1 db CAT 432 árokásó-rakodógép helyett – egy másik típus, 1 db. CAT 428 árokásó-rakodógép  lett megvásárolva

A szállítmányozási folyamatok alapvetően három folyamatból állnak. Az első a rakodás, a közúti járművek áruval való feltöltése. A második szakasz maga a szállítás, a harmadik pedig a raktározás. A projekt folyamán támogatott gépek az említett három szakaszból az elsőt segítenek megvalósítani. Ezek azok az eszközök, amelyekkel a szállítmányozás során jelentkező rakodási munkák saját gépekkel elvégezhetőek lesznek. A saját gépállomány megléte növeli a tervezhetőséget, a kapacitási megbízhatóságot. Egyben a folyamatosan rendelkezésre állás kérdését is megoldja.

A beruházási projekt harmadik pillére az ingatlanfejlesztés. Ennek a részét képezi egy hőszivattyú és napelemes rendszer telepítése is.

A megújuló energia a cég telephelyének fűtési és elektromos energia igényét szolgálja. A cél ezzel kettős: a cég ökológiai lábnyoma és működési költségei is csökkenthetőek. Előbbi egy modern módon gondolkodó vállalkozás számára fontos, mint a társadalmi felelősségvállalás lényeges kérdése. Az alacsonyabban tartható működési költségek pedig az eredményességet is elősegíthetik, hiszen az árképzés kapcsán nagyobb rugalmasságot adhat. Ezáltal versenyképes árakkal tud a cég jelen lenni a piacon.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program GINOP Plusz-1.2.3-21 pályázati konstrukció keretében valósul meg. Ha konkrétan a számokról beszélünk, akkor az európai uniós támogatás segítségével a cég 113,50 millió Forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a 162,14 millió Forint értékű beruházása megvalósításához. A beruházástól 10-15%-os árbevétel növekedés várható.