2021. szeptember

202124sze12:0018:00Adj vért a légimentőkkel! Hogy mások is túlélhessék!Véradás12:00 - 18:00 Miskolc Polgármesteri Hivatal - aula

Esemény részletei

Adj vért a légimentőkkel, hogy mások is túlélhessék!

Rendhagyó közösségi eseményt szervez a Magyarországi Légimentésért Alapítvány, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., és a Magyar Vöröskereszt szakmai partnerével, az Országos Vérellátó Szolgálattal.
A 7 helyszínen egy időben megvalósuló programmal szeretnénk hagyományt teremteni, mivel két fontos ügyet tenne együtt még láthatóbbá ezen a napon. Az érdeklődők – az életmentésnek két különböző- de a hétköznapokban pótolhatatlan formájával találkozhatnak mind a hét helyszínen: önkéntes véradással és légimentéssel.

Nagy szükség van véradókra az ország minden pontján, hiszen az ország megfelelő vérkészletének biztosításához hétköznapokon is 1600-1800 véradó megjelenésére van szükség.

A program keretében mind a hét légimentő bázis közvetlen közelségében egyszerre szervezünk véradást, és a nap különlegessége, hogy a mentőhelikopter a véradás helyszínére kitelepülve biztosítja az ügyeletet, onnan kerül majd riasztásra.
Bárki adhat vért, aki egészségesnek érzi magát és elmúlt már 18 éves, de még nem töltötte be a 65. életévét.Fontos, hogy a véradásra indulók:
• fogyasszanak megfelelő mennyiségű ételt és folyadékot,
• valamint vigyenek magukkal személyi igazolványt, lakcímkártyát és TAJ kártyát.

Bővebben...

Időpont

(Péntek) 12:00 - 18:00

Helyszín

Miskolc Polgármesteri Hivatal - aula