2018.05.21 16:18Ma Konstantin nap van.
XXII. Borsodi Fonó

XXII. Borsodi Fonó

Térkép betöltése...

Időpont
2018.06.01 - 2018.06.02
09:00 - 23:00

Helyszín
MKK Diósgyőri vár

Kategóriák


Koncertek a Lovagi Tornák Terén:

▎JÚNIUS 1. CSÍK ZENEKAR 19:30  ▎

A Csík zenekar 20 éve meghatározó szereplője Magyarország népzenei életének. Rengeteg koncert, táncház és jó néhány sikeres zenei album tette népszerűvé nemcsak a zenekart, de a magyar népzenét is – hazánkban és külföldön egyaránt. A zenekar immáron több mint 20 éve tart rendszeresen magyar táncházakat. Házigazdaként neves népművészeket, zenészeket fogadnak itt, de tehetséges fiatal szólisták, táncosok és táncházi zenekarok számára is fellépési lehetőséget biztosítanak. A zenekar koncertműsorában elsősorban magyarországi és erdélyi magyar népdalok illetve táncmuzsikák hallhatók, de román táncdallamok is szerepelnek.

JÚNIUS 1. OCHO MACHO 22:00  ▎

Jó nekem, El Mundo Fantastico, Pancho, Képzeld el Másképp, Maskaray – ismerős dalcímek, amelyek egy Kőszeg-Szombathely vonalon érlelődött garázszenekartól indultak és már bejárták az ország minden részét. A 15 éves, kétszeresen platina- és aranylemezes banda minden jelentős hazai fesztivál állandó szereplője. Hitvallásuk: Élő zenét és koncerteket mindenkinek! A zenei stílusukban a reggae, a ska, a punk és a latin találkozik – ez az általuk„huppogásnak” nevezett muzsika. Nevük pedig spanyolul annyit tesz, „nyolc hím” – a fordítás egyébként viccesen és szándékosan helytelen, a pontos változat Ocho Machos lenne. “Ők az ország egyik legnépszerűbb bulizós klub- és fesztiválzenekara, a skás-reggae-s, latinos-funkos-punkos Ocho Macho.” – HVG

JÚNIUS 2. RÚZSA MAGDI 21:00  ▎

Felejthetetlen koncert egy csodás helyszínen, a Lovagi Tornák Terén – háttérben a kivilágított Diósgyőri várral. Rúzsa Magdi ezen az estén is elvarázsolja a közönséget.

“1985. november 28-án születtem Vrbas városában, Vajdaságban, első dolgom az volt, hogy ordítottam egy nagyot, nos hát azóta ragaszkodom Én, Rúzsa Magdi a hangomhoz.
2006. május 20-án újjászülettem, mert, hogy megnyertem a Megasztár című vetélkedőt, végre lett közönségem, megnőtt a lelkem és megígértem ezentúl adni fogok, már amit az ember a hangjával adni tud.

Semmi mást nem kérek, csak erőt, hogy végig tudjam járni az utamat.

Az angyalok velünk…”

További programok: Szinvavölgyi Néptáncműhely, kézműves bemutató és vásár, „Fonó liget”, bála labirintus, fényfestés, táncház
✚JEGYEK✚
➝Napijegy: 3500 Ft
➝Gyermek napijegy (3-14 éves korig): 1200 Ft
➝0-3 éves korig ingyenes regisztrációs jegy váltható.
➝Bérlet: 5500 Ft (Kétnapos bérlet)

A belépő a rendezvény napján tárlatvezetéssel egybekötött várlátogatásra is jogosít.

Jegyek kaphatók: Online a www.diosgyorivar.hu-n és a www.jegy.hu-n, valamint a Miskolci Kulturális Központ jegyirodájában (Miskolc, Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), a Diósgyőri vár jegypénztárában (Miskolc, Vár utca 24. Tel.: 46/533-355) és az InterTicket országos jegyirodai hálózatában.