2018.04.21 14:37Ma Konrád nap van.
Jocó bácsi előadása Miskolcon: “Tanulj szabadon, taníts szabadon!” – a Fiatal Tehetség Program rendezvénye

Jocó bácsi előadása Miskolcon: “Tanulj szabadon, taníts szabadon!” – a Fiatal Tehetség Program rendezvénye

Térkép betöltése...

Időpont
2018.04.26 -
17:00 - 18:00

Helyszín
Polgármesteri Hivatal

Kategóriák


°˙°˙°MCC FIT PROGRAM°˙°˙°

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja (FIT Program) 2015 szeptemberében indította felső tagozatos általános iskolások számára tehetséggondozó képzését. Gyakorlatközpontú, ingyenes tehetséggondozó programunk olyan területekre fókuszál, amelyek az iskolai oktatásban nem jelennek meg, de mindennapi életünkhöz sok szállal kötődnek (egészségügyi tudatosságtól kezdve a robotikán át a felelős pénzügyi gondolkodásig). Tehetségfejlesztő munkánk alapja a szülőkkel és a pedagógusokkal való szoros együttműködés, így jött létre a Szülők Akadémiája rendezvénysorozatunk is.


°˙°˙°A SZÜLŐK AKADÉMIÁJA MISKOLCON°˙°˙°

A sikeres tanítási, tanulási folyamat egyik alappillére nem más, mint a szabadság. Hogyan lehet megvalósítani az órán a szabad tanítást? A képlet nem olyan nehéz: meg kell találnia a pedagógusnak azokat a módszereket, amelyben önazonos tud lenni, majd ebben kialakítani a saját technikáit. A lényeg az, hogy megkötések nélkül tudjon a pedagógus létezni a teremben. Persze, kellenek a keretek, de nem pontról pontra, percről percre megszabott keretek, hanem valami nagyon tág határokkal körbevett rendszer. Ezzel pedig bizalmat szavaz a rendszer a pedagógusnak abban, hogy mindig a legjobb tudása szerint, szakmailag felkészülten, a gyerekek érdekeit és fejlődését szem előtt tartva teszi a dolgát. Van még hova fejlődni ebben…

TANULJ SZABADON TANÍTS SZABADON – BALATONI JÓZSEF ELŐADÁS°˙°˙°

A szabad tanítás nélkülözhetetlen eleme a szabad tanulás biztosítása. Igen, nyugodtan lehet a gyerekek keretein is lazítani. Nem feltétlenül kell mindent előírni nekik, mindent készen adni a szájukba. Ha maguk keresik meg, fedezik fel az információkat, akkor sokkal hatékonyabban és könnyebben fognak tanulni, sikeresebbek lesznek ezen a téren. A másik fontos eleme ennek pedig az, hogy a diákokat meghagyjuk gyereknek lenni, hagyjuk őket játszani. Hisz az állatvilágból kiindulva nincs jobb tanulási mód és stratégia, mint a játék. A tanórán pedig a mi feladatunk ezt biztosítani számukra. A kivitelezés nem könnyű, hisz sok plusz készülést igényel a pedagógus részéről, de higgyünk abban, hogy ezzel megkönnyítjük az ő dolgukat, hozzásegítjük őket a kibontakozásukhoz. És hogyan lehet ezt kivitelezni és elérni? Árpilis 26-án a Miskolcon a Szülők Akadémiáján kiderül.

A rendezvény során bemutatjuk a FIT Programot is, az előadást követően pedig egy állófogadás keretében kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség.


°˙°˙°JELENTKEZÉS°˙°˙°

Az esemény ingyenesen látogatható, de részvételi szándékát névre szóló regisztrációval tudja véglegesíteni az alábbi oldal alján található ‘Jelentkezés’ szóra kattintva:

http://fit.mcc.hu/2018/szulokakademiajamiskolc

Helyszín: Polgármesteri Hivatal Díszterme – 3525 Miskolc, Városház tér 8., I. emelet

Információ,kapcsolatfelvétel:
dr. Madzinné Ortó Ildikó régióvezető – iorto@mcc.hu
Rácz Linda régiókoordinátor – lracz@mcc.hu

Bővebb információ a FIT Programról: fit.mcc.hu