Kezdőlap KÉK HÍREK

Emberkereskedelem és kényszermunka Borsodban

A rakacai lakóhelyükön kapták el bünbandát, akik kényszermunkára kényszerítettek egy rászoruló családot. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 54 éves nővel, valamint – fiaival – egy 33 éves és egy 25 éves férfival szemben. A gyanúsítottak április 27-én történt előállításukat megelőzően Rakacán erőszakkal és fenyegetéssel rendszeresen munkavégzésre bírtak rá egy kiszolgáltatott helyzetben lévő, egyszerű körülmények között élő családot, amelynek a tagjait egy romos ingatlanban szállásolták el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozói, valamint a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai alaposan megszervezték az akciót. A fenti videóban láthatjuk a családi trió elfogását

A rajtaütés során két, nagy értékű luxusterepjárót, egy teherautót, több mint egymillió forint készpénzt, arany ékszereket, illetve mobiltelefonokat foglaltak le, amelyek a gyanú szerint illegális tevékenységből származnak. A nyomozók a három elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket.

forrás: http://police.hu