Világraszóló magyarok, világformáló találmányok című kiállítás februárban nyílik a Millenárison.

Magyar zsenik találmányait mutatják be

Mintegy 600 géniusz, valamint a mai életünket is meghatározó találmányaik ismerhetők meg a kiállításon, a jelent egyebek mellett a koronavírus elleni küzdelem, a hálózatelmélet és az űrtechnológia területén kiemelkedőt alkotó felfedezések képviselik. Mint azt a kiadott közleményben írják, a tárlat egyik legizgalmasabb része a tér tudománya nevet viselő kiállításrész, ahol a matematika, a repüléstudomány, az űrkutatás kiemelkedő magyar hozzájárulásainak megismerését VR- és dómvetítés színesíti.

Hatalmas szerepet játszik már életünkben az elektronika

A tárlatból kiderül az is, hogy a magyar szellemi hozzájárulásnak mekkora szerepe van az elektromos autózásban, a napenergia hasznosításában vagy épp a számítógépek világában. Nem is beszélve arról, hogy milyen lenne a világ biztonsági gyufa, golyóstoll, poroltó, transzformátor vagy vízóra nélkül. Az orvoslást és élettudományokat bemutató térben a múlt vívmányai mellett napjaink eredményei is helyet kapnak a járványtörténettől a nanotechnológiáig.

A kiállítás példát statuálhat a jövő felfedezőinek

A budapesti Millenárison nyíló Álmok álmodói 20 – Világraszóló magyarok, világformáló találmányok című időszakos tárlat célja, hogy felhívja a figyelmet az innováció és a tudomány szerepére, és mintát mutatva inspirálja a jövő feltalálóit.

 

Kép: pixabay.com