2018.01.22 23:08Ma Artúr, Vince nap van.
A kis herceg

A kis herceg

Térkép betöltése...

Időpont
2018.03.11 -
16:00 - 18:00

Helyszín
MKK Művészetek Háza

Kategóriák


Ifjú művészeket hívtunk segítségül ahhoz, hogy különleges és komplex koncertélményt alkossunk. Zene, ének, tánc, képalkotás, homokanimáció egy színpadon – ez volt a receptje a legutóbbi közös előadásnak a Balázs Győző Református Gimnáziummal.

2015-ben vette fel együttesünk a kapcsolatot a Balázs Győző Református Gimnáziummal egy együttműködés kapcsán, amelynek eredményeként 2016-ban bemutattuk a Péter és a farkas című szimfonikus mesét. Az alapkoncepció egy animációval kísért koncert volt. A Balázs Győző Iskola animációkészítő és grafikus növendékei megrajzolták és elkészítették a mese vizuális részét, a zenekar pedig szolgáltatta a muzsikát. A hangverseny akkora sikert aratott, hogy szerettük volna a folytatást. Így 2017-ben szintén közös produkcióként valósult meg a Háry János daljáték keresztmetszet előadása, ahol a képi és zenei élmény mellé már táncművészet is társult. Egy olyan összművészeti produkció született ezáltal, amely a közönség és a résztvevők számára is páratlan élményt jelentett.

A művészeti iskola tehetségfejlesztő pedagógiai programjának célja a zenekarral való együttműködésben olyan különleges produkciók létrehozása, amely közelebb hozza a zenét a fiatalokhoz, vizuális és színpadi elemekkel segíti a gondolkodást, a zenei cselekmények élményszerű megértését és befogadását. Az alábbiakban a koncertben résztvevő pedagógusok mesélnek meglátásaikról a programmal kapcsolatban.